Hozzávalók
-
a tésztához:
- a tetejére:
Elkészítés
- A lisztet elkeverjük a szárított élesztővel és a sóval. Hozzáadjuk a joghurtot és az olívaolajat. Annyi vizet (kb. 2 dl-t) keverünk hozzá, hogy gyúrható, lágy tésztát kapjunk. 10 percig dagasztjuk a tésztát, majd szobahőmérsékleten 1,5-2 órán át hagyjuk kelni.
- A sütőt 230 fokra előmelegítjük. A tésztából két darab 1,5-2 cm vastag lepényt formázunk. A megtisztított, feldarabolt spárgát elhelyezzük a tésztán, köré rakosgatjuk a negyedelt koktélparadicsomot. Sózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és 12-15 perc alatt készre sütjük.
- Közben felaprítjuk a fokhagymát és a petrezselymet, elkeverjük egy kevés olívaolajjal, és a kisült focacciát megkenjük vele. (Aki szereti, focaccia tésztájába keverhet friss kakukkfüvet, vagy oregánót is.)
Mennyiség:
1 személyre