Spaghetti alla Puttanesca (Örömlányok spagettije) 2
Hozzávalók
-
40
dkg
spagetti
-
1
doboz
hámozott paradicsom
(vagy 1/2 kg friss)
-
1 kis
üveg
szardellafilé
(kb. 8 dkg)
-
4
gerezd
fokhagyma
-
1
db
csilipaprika vagy ízlés szerint csilipehely
-
1
evőkanál
kapribogyó
-
2
evőkanál
fekete olajbogyó
-
1
csokor
petrezselyem
-
1
dl
olívaolaj
-
reszelt parmezán sajt
Elkészítés
-
A fokhagymát, kapribogyót és szardellafilét apróra vágjuk.
-
Az olívaolajat megforrósítjuk, beleszórjuk a fokhagymát. Kicsit dinszteljük, de vigyázzunk meg ne égjen!
-
Ezután hozzáadjuk a szardellafilét, majd a kapribogyót, és megszórjuk a csilivel. Kicsit összesütjük, majd beletesszük a hámozott paradicsomot, vagy az apróra vágott frisset.
-
Összefőzzük, majd a mártáshoz adjuk a félbevágott olajbogyó szemeket. Mivel a szardella elég sós, sózni nem szükséges.
-
Közben kifőzzük a spagettit, leszűrjük és a mártásba forgatjuk.
-
Tálaláskor meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel és a reszelt parmezánnal.