Sós perec

Hozzávalók

0/12Hozzávalók
    a tésztához:
  • a főzéshez:
  • a lekenéshez:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • Az élesztőt kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt összedagasztjuk. A tésztát langyos helyen megkelesztjük, majd 12 egyforma súlyú darabra vágjuk, tésztadarabokat kisodorjuk, és perec alakúra formázzuk.
  • A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát, majd a pereceket egyenként - mindkét oldalukat kb. 15-15 másodpercig - főzzük. A vízből kivéve jól lecsepegtetjük, és egy negyedórát pihentetjük.
  • Ezután a perecek tetejét felvert tojással lekenjük, és vajjal vagy margarinnal kikent sütőlapra fektetjük. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • A lisztet, a sóval és kevés vízzel sűrű, de azért kissé folyós állagúra keverjük, majd ezt a keveréket a perecekre csurgatjuk. Visszatesszük a sütőbe, és 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

12 db/3 020 kcal, 1 db/251 kcal