Sörös-fűszeres kacsaszárnytő

Hozzávalók

  • 1 kg kacsaszárnytő
  • a páchoz:

  • 1 evőkanál kacsazsír
  • 1 dl sör
  • 5 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 kiskanál méz
  • 2-3 ágacska kakukkfű
  • 1 kiskanál liszt
  • őrölt bors
  • szines bors
  • csilikrém vagy pehely

Elkészítés

  1. A pác hozzávalóit jól elkeverjük, beleforgatjuk a szárnyakat, majd egy napot érleljük. (Egyszer-kétszer forgassuk át, hogy a pác a húsdarabokat mindenhol érje.)
  2. Másnap a szárnyakat tepsibe rakosgatjuk, ráöntjük a páclevet, alufóliával lefedjük, és 160 fokos sütőben puhára pároljuk. Ezután a fóliát levéve, 200 fokon, 10-15 perc alatt pirosra sütjük.
  3. A pecsenyelevet a liszttel beforraljuk. A húst ezzel a mártással és pirított burgonyával tálaljuk.