Sörös-fűszeres kacsaszárnytő
Hozzávalók
-
1
kg
kacsaszárnytő
a páchoz:
-
1
evőkanál
kacsazsír
-
1
dl
sör
-
5
gerezd
reszelt fokhagyma
-
1
kiskanál
méz
-
2-3 ágacska
kakukkfű
-
1
kiskanál
liszt
-
só
-
őrölt bors
-
szines bors
-
csilikrém vagy pehely
Elkészítés
-
A pác hozzávalóit jól elkeverjük, beleforgatjuk a szárnyakat, majd egy napot érleljük. (Egyszer-kétszer forgassuk át, hogy a pác a húsdarabokat mindenhol érje.)
-
Másnap a szárnyakat tepsibe rakosgatjuk, ráöntjük a páclevet, alufóliával lefedjük, és 160 fokos sütőben puhára pároljuk. Ezután a fóliát levéve, 200 fokon, 10-15 perc alatt pirosra sütjük.
-
A pecsenyelevet a liszttel beforraljuk. A húst ezzel a mártással és pirított burgonyával tálaljuk.