Sonkás tészta (maradék húsvéti sonkából)

Hozzávalók

0/10Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A sonkát felkockázzuk vagy ledaráljuk, majd egy serpenyőben az olajon kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, és tovább pirítjuk addig, amíg a piruló fokhagyma illatát megérezzük.
  • Belekeverjük a tejszínt, tejfölt és a reszelt sajt kétharmadát. Közben sós vízben a száraztésztát kifőzzük, leszűrjük. A tésztaléből egy pohárnyit tegyünk félre.
  • Mikor a mártásban a sajt elolvadt, és a mártás bugyogni kezd, keverjük bele a kifőtt tésztát. Ha túl sűrűnek találjuk a szószt, a félretett tésztalével higíthatjuk. Ízesítjük őrölt borssal, ha szükséges sóval. Tálaláskor megszórjuk a vágott petrezselyemmel, valamint a maradék reszelt sajttal.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

A mennyiségek két személyre vonatkoznak.