
Hozzávalók
Elkészítés
- A sonkát felkockázzuk vagy ledaráljuk, majd egy serpenyőben az olajon kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, és tovább pirítjuk addig, amíg a piruló fokhagyma illatát megérezzük.
- Belekeverjük a tejszínt, tejfölt és a reszelt sajt kétharmadát. Közben sós vízben a száraztésztát kifőzzük, leszűrjük. A tésztaléből egy pohárnyit tegyünk félre.
- Mikor a mártásban a sajt elolvadt, és a mártás bugyogni kezd, keverjük bele a kifőtt tésztát. Ha túl sűrűnek találjuk a szószt, a félretett tésztalével higíthatjuk. Ízesítjük őrölt borssal, ha szükséges sóval. Tálaláskor megszórjuk a vágott petrezselyemmel, valamint a maradék reszelt sajttal.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
A mennyiségek két személyre vonatkoznak.