Hozzávalók
- a töltelékhez
Elkészítés
- A folyékony hozzávalókat meglangyosítjuk, majd hozzáadjuk a többit is, jól összedolgozzuk, és duplájára kelesztjük. Amíg kel, elkészítjük a tölteléket.
- A sonkát vékony kockákra vágjuk, és kevés olajon megsütjük (nem pirosra!). A krinolint is vékony, apró kockákra vágjuk, 1-2 percre rádobjuk a sonkára, és ízlés szerinti mennyiségű őrölt borssal megszórjuk. Ha készen van kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékban megolvasztjuk a margarint, és belereszeljük az egy fej fokhagymát.
- A lila hagymát vékonyra szeljük. Ha megkelt a tészta, négy részre osztjuk. Vékony téglalappá nyújtjuk, megkenjük a margarinos fokhagymával, megszórjuk sonkával, lila hagymával, sajtot reszelünk rá, és feltekerjük.
- Trapéz alakúra vágjuk, tepsibe rakjuk. Letakarva kelesztjük még kb. fél óráig. Tetejét megkenjük tojással, szórunk rá reszelt sajtot, szezámmagot, köménymagot, és 190 fokos, előmelegített sütőben sütjük. (Ebből a mennyiségből kb. 50 db lesz)
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
internetes recept, "Andi konyhája" nyomán