Sonkás-pizzás csiga

Hozzávalók

    a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 1 kiskanál cukor
  • 2 kiskanál
  • 2 dkg élesztő
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál olaj
  • a töltelékhez:

  • 25 dkg darált sonka
  • 3 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • 8 dkg reszelt sajt
  • 1/2 tubus pizzakrém (160 gr-os)
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • a tetejére:

  • 1 db felvert tojás
  • reszelt sajt

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, lisztezve, letakarva duplájára kelesztjük. Közben kb. félidőben egyszer átgyúrjuk.
  2. A töltelékhez a vajból, lisztből és tejből besamelt készítünk. A tűzről levéve fűszerezzük a sóval, borssal és reszelt szerecsendióval, valamint belekeverjük a reszelt sajtot. Ha kihűlt hozzákeverjük a sonkát.
  3. A megkelt tésztát 3-4 mm vastag téglalapra nyújtjuk, először a sonkakrémmel, majd a pizzakrémmel megkenjük. A szélesebb oldalánál feltekerjük, majd 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
  4. A szeleteket lapjával, egy sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. 15 percet kelni hagyjuk, majd tetejüket felvert tojással megkenjük, és meghintjük a reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.