Sonkás-pizzás csiga
Hozzávalók
a tésztához:
-
50
dkg
liszt
-
2,5
dl
tej
-
1
kiskanál
cukor
-
2
kiskanál
só
-
2
dkg
élesztő
-
1
db
tojás
-
3
evőkanál
olaj
a töltelékhez:
-
25
dkg
darált sonka
-
3
dkg
vaj
-
2
evőkanál
liszt
-
2
dl
tej
-
8
dkg
reszelt sajt
-
1/2
tubus
pizzakrém
(160 gr-os)
-
só
-
őrölt bors
-
szerecsendió
a tetejére:
-
1
db
felvert tojás
-
reszelt sajt
Elkészítés
-
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, lisztezve, letakarva duplájára kelesztjük. Közben kb. félidőben egyszer átgyúrjuk.
-
A töltelékhez a vajból, lisztből és tejből besamelt készítünk. A tűzről levéve fűszerezzük a sóval, borssal és reszelt szerecsendióval, valamint belekeverjük a reszelt sajtot. Ha kihűlt hozzákeverjük a sonkát.
-
A megkelt tésztát 3-4 mm vastag téglalapra nyújtjuk, először a sonkakrémmel, majd a pizzakrémmel megkenjük. A szélesebb oldalánál feltekerjük, majd 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
-
A szeleteket lapjával, egy sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. 15 percet kelni hagyjuk, majd tetejüket felvert tojással megkenjük, és meghintjük a reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.