Hozzávalók
-
a tésztához:
- a töltelékhez:
Elkészítés
- A párizsit és a sonkát ledaráljuk, hozzáadjuk a nagyon finomra vágott hagymát, egy kevés tejfölt - ne legyen túl száraz -, ízesítjük sóval és őrölt borssal.
- A tésztához a túrót krémesre áttörjük, hozzáadjuk a sóval, sütőporral elkevert lisztet, 1 db tojást, az olajat, a tejet, és jól összegyúrjuk. Lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk, és nagyméretű fánkszaggatóval kiszúrjuk. A másik tojást felverjük, megkenjük vele a korongok tetejét.
- Mindegyik korongra 1-1 kanálka tölteléket halmozunk. félbehajtjuk, és a széleket villával jól összenyomjuk. A párnácskákat sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, tetejüket a tojással megkenjük, és villával megszurkáljuk. (Aki kedveli, szórhat a tetejére köménymagot, durva szemcséjű sót is.)
- 190 fokra előmelegített sütőben, középső bordamagasságon, kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük. (Készíthetjük csak sonkával is, pl. jó lehetőség a húsvéti maradék sonka felhasználására.)
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
32 db/3 332 kcal, 1 db/104 kcal