Sonkás kocka
Hozzávalók
-
25
dkg
kocka- vagy fodros kocka száraztészta
-
20
dkg
darált sonka
-
2
db
tojás
-
1,5
pohár
tejföl
-
1
evőkanál
olaj
-
őrölt bors
a kikenéshez és szóráshoz:
-
2
dkg
vaj
-
zsemlemorzsa
a tetejére:
-
reszelt sajt
(elhagyható)
Elkészítés
-
A száraztésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és az olajjal - ne ragadjon össze - elkeverjük. A tojások sárgáját a elkeverjük a darált sonkával és a tejföllel, fűszerezzük az őrölt borssal.
-
A tojások fehérjét kemény habbá felverjük, és óvatosan a sonkás masszához vegyítjük. Végül az egészet a tésztára öntjük és összekeverjük. A sütőtálat a vajjal kikenjük, zsemlemorzsával meghintjük, és a tésztát beleöntjük. Forró sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
-
Ehhez az ételhez a húsvéti maradék sonka kiválóan felhasználható.