Sonkás kocka

Hozzávalók

  • 25 dkg kocka- vagy fodros kocka száraztészta
  • 20 dkg darált sonka
  • 2 db tojás
  • 1,5 pohár tejföl
  • 1 evőkanál olaj
  • őrölt bors
  • a kikenéshez és szóráshoz:

  • 2 dkg vaj
  • zsemlemorzsa
  • a tetejére:

  • reszelt sajt (elhagyható)

Elkészítés

  1. A száraztésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és az olajjal - ne ragadjon össze - elkeverjük. A tojások sárgáját a elkeverjük a darált sonkával és a tejföllel, fűszerezzük az őrölt borssal.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá felverjük, és óvatosan a sonkás masszához vegyítjük. Végül az egészet a tésztára öntjük és összekeverjük. A sütőtálat a vajjal kikenjük, zsemlemorzsával meghintjük, és a tésztát beleöntjük. Forró sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
  3. Ehhez az ételhez a húsvéti maradék sonka kiválóan felhasználható.