Sonkakrémmel töltött ravioli, tejszínes gombás mártásban

Hozzávalók

0/20Hozzávalók
    a tésztához:
  • a töltelékhez:
  • a mártáshoz:
  • a tálaláshoz:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • Először elkészítjük a tésztát. A liszttel és a tojásokkal tésztát gyúrunk. Folpackba csomagolva legalább félórát a hűtőben pihentetjük. Géppel vagy kézzel vékonyra kinyújtjuk, és ravioli vagy más szaggatóval kiszúrjuk, majd a sonkakrémmel megtöltjük. (A tészta korongok széleit kenjük be vízzel, hogy a tésztaszéleket kellően össze tudjuk zárni.)
  • A krémhez először a besamel mártást készítjük el. Egy kis lábosban 5 dkg vajat felolvasztunk, hozzáadjuk a lisztet, és rövid ideig kevergetjük. Ekkor a tűzről lehúzva, hozzáöntjük a tej felét. Csomómentesre kikeverjük, ekkor kerül bele a tej másik fele. Besűrítjük, ha szükséges kevés tejjel még hígíthatjuk. Ízesítjük sóval, borssal és őrölt szerecsendióval. A másik 5 dkg vajat habosra keverjük, és a kihűlt besamellel együtt a darált sonkához adjuk. Jól eldolgozzuk. (A besamelt apránként adjuk a töltelékhez, mert nem biztos, hogy az egész mennyiségre szükség lesz.)
  • Elkészítjük a gombamártást. A vajat kis láng felett megolvasztjuk, majd beletesszük a finomra vágott hagymát, melyet üvegesre párolunk. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük és lepirítjuk. A fehérbort és az alaplevet a gombára öntjük, és jól összekeverjük. Végül hozzáadjuk a tejszínt és a mártást kiforraljuk. (A mártást mixerrel pürésíthetjük, de néhány gombaszeletkét - díszítésnek a mártás tetejére - hagyjunk meg.)
  • A raviolikat sós vízben kifőzzük, majd a tésztát a mártással, kevés reszelt sajttal, vágott petrezselyemzölddel megszórva tálalhatjuk.
Mennyiség: 1 személyre