Sonkakrémmel töltött óriás kagylótészta (conchiglioni)
Hozzávalók
-
12
db
óriás kagylótészta
(conchiglioni)
-
10
dkg
reszelt sajt
a krémhez:
-
15
dkg
főtt, füstölt sonka
-
15
dkg
natúr krémsajt
(pl. Nádudvari tejszínes)
-
1/2
doboz
tejföl
-
1
csokor
petrezselyem
-
őrölt bors
-
só
(ha szükséges)
a besamelmártáshoz:
-
4
dkg
vaj
-
4
dkg
liszt
-
4
dl
tej
-
só
-
reszelt szerecsendió
Elkészítés
-
A kagylótésztákat sós vízben majdnem puhára főzzük. (Sütés közben még puhulni fog.) A főzővízből kivéve jól lecsepegtetjük.
-
Elkészítjük a besamelmártást: a felhevített vajba beleszórjuk a lisztet, 2-3 percig pirítjuk. Felöntjük a hideg tejjel, és folyamatosan kevergetve besűrítjük. Hozzáadjuk a sót, borsot – lehetőleg fehérborsot használjunk -, és a reszelt szerecsendiót.
-
A krémhez a hozzávalókat – a petrezselyem kivételével – aprítógépbe tesszük, és krémesre kikeverjük. Ekkor adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet is.
-
A lecsepegtetett kagylókat a sonkakrémmel megtöltjük. A besamelt egy tűzálló tálba öntjük, belerakosgatjuk a kagylókat, és a tetejét reszelt sajttal bőven megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a teteje kissé megpirul.