Hozzávalók
- a krémhez:
- a besamelmártáshoz:
Elkészítés
- A kagylótésztákat sós vízben majdnem puhára főzzük. (Sütés közben még puhulni fog.) A főzővízből kivéve jól lecsepegtetjük.
- Elkészítjük a besamelmártást: a felhevített vajba beleszórjuk a lisztet, 2-3 percig pirítjuk. Felöntjük a hideg tejjel, és folyamatosan kevergetve besűrítjük. Hozzáadjuk a sót, borsot – lehetőleg fehérborsot használjunk -, és a reszelt szerecsendiót.
- A krémhez a hozzávalókat – a petrezselyem kivételével – aprítógépbe tesszük, és krémesre kikeverjük. Ekkor adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet is.
- A lecsepegtetett kagylókat a sonkakrémmel megtöltjük. A besamelt egy tűzálló tálba öntjük, belerakosgatjuk a kagylókat, és a tetejét reszelt sajttal bőven megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a teteje kissé megpirul.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
2 adag