Sonkakrémmel töltött óriás kagylótészta (conchiglioni)

Hozzávalók

0/13Hozzávalók
  • a krémhez:
  • a besamelmártáshoz:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A kagylótésztákat sós vízben majdnem puhára főzzük. (Sütés közben még puhulni fog.) A főzővízből kivéve jól lecsepegtetjük.
  • Elkészítjük a besamelmártást: a felhevített vajba beleszórjuk a lisztet, 2-3 percig pirítjuk. Felöntjük a hideg tejjel, és folyamatosan kevergetve besűrítjük. Hozzáadjuk a sót, borsot – lehetőleg fehérborsot használjunk -, és a reszelt szerecsendiót.
  • A krémhez a hozzávalókat – a petrezselyem kivételével – aprítógépbe tesszük, és krémesre kikeverjük. Ekkor adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet is.
  • A lecsepegtetett kagylókat a sonkakrémmel megtöltjük. A besamelt egy tűzálló tálba öntjük, belerakosgatjuk a kagylókat, és a tetejét reszelt sajttal bőven megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a teteje kissé megpirul.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

2 adag