Sonkakrémes kifli

Hozzávalók

    a tésztához:

  • 70 dkg liszt
  • 3,5 dl tej
  • 1,5 dl olaj
  • 5 dkg élesztő
  • 1,5 dkg cukor
  • 3 dkg
  • a töltelékhez:

  • 30 dkg darált sonka gépsonka
  • 2 evőkanál tejföl
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit kenyérsütőgéppel vagy robotgéppel megdagasztjuk, és duplájára kelesztjük. Ha a tészta megkelt 6 db, egyforma súlyú cipóra osztjuk. Kerekre, kb. 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, és mindegyiket 8 körcikkre vágjuk.
  2. A cikkek szélesebb végére egy kanálka sonkakrémet teszünk, és kifli alakúra feltekerjük. A sonkakrémhez a ledarált gépsonkát kb. 2 kanál tejföllel elkeverjük – épp, hogy kenhető legyen -, és ízesítjük őrölt borssal, esetleg sóval.
  3. A kiflik tetejét kevés vízzel elkevert tojással megkenjük, sütőlapra helyezzük, és egy kicsit még kelesztjük. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
  4. Sütés előtt a kiflik tetejét nagyszemű sóval, sajttal, vagy különféle magokkal - pl. szezám- kömény, napraforgó stb. - is meghinthetjük.
Recept megjegyzései

24 db/4 787 kcal, 1 db/177 kcal