Hozzávalók
-
a tésztához:
- a töltelékhez:
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit kenyérsütőgéppel vagy robotgéppel megdagasztjuk, és duplájára kelesztjük. Ha a tészta megkelt 6 db, egyforma súlyú cipóra osztjuk. Kerekre, kb. 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, és mindegyiket 8 körcikkre vágjuk.
- A cikkek szélesebb végére egy kanálka sonkakrémet teszünk, és kifli alakúra feltekerjük. A sonkakrémhez a ledarált gépsonkát kb. 2 kanál tejföllel elkeverjük – épp, hogy kenhető legyen -, és ízesítjük őrölt borssal, esetleg sóval.
- A kiflik tetejét kevés vízzel elkevert tojással megkenjük, sütőlapra helyezzük, és egy kicsit még kelesztjük. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
- Sütés előtt a kiflik tetejét nagyszemű sóval, sajttal, vagy különféle magokkal - pl. szezám- kömény, napraforgó stb. - is meghinthetjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
24 db/4 787 kcal, 1 db/177 kcal