Hozzávalók
Elkészítés
- A gyors pácolt sonka főzőlevébe, ízlés szerint, tehetünk vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet, borókabogyót, egész borsot. A hagyományos füstöléssel készült sonkához semmilyen külön ízesítés nem szükséges.
- A sonkát a főzés előtti nap mossuk meg, és áztassuk be, hogy a felesleges só kioldódjon belőle. Másnap annyi hideg vízben tesszük fel főni, hogy a víz a sonkát teljesen ellepje. Lassú tűzön, minimum annyi óráig főzzük, ahány kiló volt a sonka.
- Győződjünk meg róla, hogy megpuhult-e, ha nem főzzük tovább. Ha megpuhult a saját levében hagyjuk kihűlni, így omlósabb lesz. Levéből kivesszük, és hideg helyre tesszük.
- A sonkalé egy részében megfőzzük a tojásokat, így főzve különösen finom ízt kapnak, a lé másik részét felhasználhatjuk levesek, főzelékek készítéséhez.
Mennyiség:
1 személyre