Smarni (Császármorzsa) bögrésen

Hozzávalók

0/7Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A tejet a mikrohullámú sütőben, egy mikrózható tálban, vagy a tűzhelyen egy lábosban felforrósítjuk. Míg melegszik, szétválasztjuk a tojások fehérjét és a sárgáját. A forró tejbe belekeverjük a lisztet, a búzadarát, a cukrot és a sót. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A zsírt egy serpenyőben feltesszük kb. 4-es fokozaton melegedni.
  • Míg melegszik, addig gyorsan belekeverjük a sárgákat a tésztába, majd hozzáforgatjuk a habot is. Már önthetjük is az egészet a serpenyőbe. Egy-két perc után egy lapáttal fordítsuk át. Folyni fog és szakad is, nem kell vele foglalkozni. Ha aranyszínű alul, akkor jó.
  • Ismét hagyjuk egy két percig sülni, aztán a lapát és egy élesebb fakanál segítségével szaggassuk szét, hogy a tészta közepe is átsüljön. Kevergessük, és ha már szép egyenletesen átsült, akkor húzzuk félre a serpenyőt, és szedjük ki egy tálba.
  • Porcukorral meghintve, híg baracklekvárral vagy gyümölcsöntettel tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

rupanerkonyha.hu
2 személyre, 2,5 dl-es bögre a mérce