
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejet a mikrohullámú sütőben, egy mikrózható tálban, vagy a tűzhelyen egy lábosban felforrósítjuk. Míg melegszik, szétválasztjuk a tojások fehérjét és a sárgáját. A forró tejbe belekeverjük a lisztet, a búzadarát, a cukrot és a sót. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A zsírt egy serpenyőben feltesszük kb. 4-es fokozaton melegedni.
- Míg melegszik, addig gyorsan belekeverjük a sárgákat a tésztába, majd hozzáforgatjuk a habot is. Már önthetjük is az egészet a serpenyőbe. Egy-két perc után egy lapáttal fordítsuk át. Folyni fog és szakad is, nem kell vele foglalkozni. Ha aranyszínű alul, akkor jó.
- Ismét hagyjuk egy két percig sülni, aztán a lapát és egy élesebb fakanál segítségével szaggassuk szét, hogy a tészta közepe is átsüljön. Kevergessük, és ha már szép egyenletesen átsült, akkor húzzuk félre a serpenyőt, és szedjük ki egy tálba.
- Porcukorral meghintve, híg baracklekvárral vagy gyümölcsöntettel tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
rupanerkonyha.hu
2 személyre, 2,5 dl-es bögre a mérce