Hozzávalók
- a tetejére:
Elkészítés
- A langyos tejet a cukorral elkeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Az átszitált lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, olajat és a tejfölt. Összedagasztjuk, és kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjük.
- Enyhén lisztezett munkalapon 16 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket kis gombóccá gömbölyítjük. Letakarva újabb 20 percet kelesztjük. A gombócokat ovális alakúra nyújtjuk, feltekerjük, és kb. 20 centi hosszúságúra kisodorjuk.
- A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, 4-4-et egymás mellé. A 4-es csoportok sütés közben összesülnek, ez a tészta jellegzetessége. 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd megöntözzük a sós-lisztes-vizes keverékkel, és még 10 percig tovább sütjük.
Mennyiség:
1 személyre