
Hozzávalók
Elkészítés
- A sertésszüzet lehártyázzuk, majd vastagabb (kb. 2 cm-es) szeletekre vágjuk. A szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben a felforrósított zsíron hirtelen mindkét oldalukat (3-4 perc alatt) átsütjük. Ha megsültek a zsírból kivéve félretesszük.
- A kockára vagy csíkokra vágott a májat sózzuk, borsozzuk, és a visszamaradt zsíron megsütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, paprikát, paradicsomot, gombát.
- Ha megpárolódtak, visszatesszük a szűzérméket, Ha még szükséges megszórjuk sóval, borssal, valamint a pirospaprikával. Hozzáöntjük a bort, és lefedve pároljuk kb. 20-25 percig, ha a levét elfőné, vízzel pótoljuk.
- Közben a zöldborsót sós (vegetás) vízben megfőzzük. Ha a ragu elkészült, hozzáadjuk a leszűrt borsót, ezzel már csak 2-3 percig összefőzzük. Megkóstoljuk, ha kell, utána ízesítjük. Rizzsel tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre