Savanyú tojásleves

Hozzávalók

0/9Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • Az olajjal, liszttel zsemleszínű rántást készítünk. Ha megpirult a tűzről lehúzzuk, és rászórunk egy kávéskanál pirospaprikát, mellyel elkeverjük. Felengedjük a hideg vízzel, megsózzuk, beletesszük a megtisztított vöröshagymát.
  • Mérsékelt tűzön – nehogy kifusson – kb. félórát főzzük. Ízlésünk szerint ecetezzük, és teszünk bele egy kevés cukrot, amivel az ecet vadságát tompítjuk.
  • A tojásokat villával felverjük és keskeny sugárban, állandó keverés mellett a levesbe csurgatjuk. Pár percig még főzzük, majd a hagymát és a babérleveleket kivéve belőle tálaljuk.
  • A levest gazdagíthatjuk egészben beleütött tojásokkal is – buggyantott tojás -, a tojásokat egyenként, óvatosan a levesbe pottyantjuk, és addig főzzük, amíg meg nem szilárdulnak.
Mennyiség: 1 személyre