Sári mézes

Hozzávalók

0/13Hozzávalók
    a tésztához:
  • a krémhez:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, három részre osztjuk, és egy félórát pihentetjük. A lapokat kinyújtjuk, és - külön-külön - egy kb. 30x25 cm-es zsírozott, lisztezett tepsi hátoldalán megsütjük.
  • A krémhez a tejet, lisztet, vaníliás cukrot simára keverjük, majd folyamatos keverés mellett, sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, majd apránként beledolgozzuk a kihűlt tejkrémet.
  • A tésztalapokat a krémmel megtöltjük. A tetejét csokimázzal vonjuk be, de máz nélkül, porcukorral meghintve is tálalható. (Csak másnap szeleteljük fel, mivel addigra a mézes tészta kellően megpuhul.)
Mennyiség: 1 személyre