Sárgabarack krémleves

Hozzávalók

0/10Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A barackokat 1-2 percre forró vízbe dobjuk, majd hideg vízbe tesszük, így a héját könnyen lehúzhatjuk. Kimagozzuk és darabokra vágjuk. A vajat felolvasztjuk, rászórjuk a cukrot, sót, fahéjat, szegfűszeget, vanília aromát, és annyi vízzel öntjük fel, hogy a barackokat ellepje.
  • Néhány percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, a kevés hideg vízzel elkevert keményítőt, a citromlét, valamint annyi vizet, hogy a leves krémes állagú legyen. Beforraljuk, ha szükséges után ízesítjük, majd tálalásig a hűtőben tartjuk.
  • Tálaláskor apró kockákra vágott barackot keverünk bele, de díszíthetjük tejszínhabbal is.
Mennyiség: 1 személyre