Hozzávalók
Elkészítés
- A csirkemell filéből szép szeleteket vágunk, és óvatosan, vékonyra kiverjük, besózzuk. A sajtot kisujjnyi vastagságú csíkokra szeleteljük. Mindegyik hússzeletre egy-egy sajtcsíkot fektetünk, és feltekerjük. (Vigyázzunk, a sajtcsíkok ne kandikáljanak ki a roládokból.)
- A baconszeleteket - olyan szélességben, mint a húsrolád - kicsit fedőleg, egymásra fektetjük, ráhelyezzük a csirkemell tekercset, és szorosan feltekerjük.
- Mikor mindegyiket a szalonnába göngyöltük, egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a roládok minden oldalát hirtelen pirosra sütjük. Egy tűzálló tálat a serpenyőben maradt olajjal kikenünk, belehelyezzük a tekercseket, melyeket frissen őrölt borssal meghintünk.
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük - ha van grillező fokozat azt is kapcsoljuk be -, és a csirkemellet (kb. 10 perc) készre sütjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
6 adag/7 033, 1 adag/1172 kcal