Sajtos-tejszínes penne
Hozzávalók
-
40
dkg
penne száraztészta
-
25
dkg
kolozsvári szalonna
-
5
dkg
parmezán sajt
-
5
dkg
füstölt trappista sajt
-
2
dl
tejszín
-
2
db
tojás
-
só
-
őrölt bors
-
csili
(elhagyható)
Elkészítés
-
A kolozsvári szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük. A tojásokat felverjük, elkeverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a lereszelt sajtok 2/3-át. (A sóval vigyázzunk, mert a szalonna is sós!)
-
A penne tésztát sós vízben kifőzzük, és elkeverjük a kisütött szalonnával. Majd elkeverjük a tojásos- sajtos-tejszínes öntettel, visszatesszük a tűzhelyre, amíg a tojásos mártás kissé besűrűsödik, és szépen bevonja a tésztát.
-
Tetejét meghintjük a maradék reszelt sajttal. (Aki szereti a szalonna kisütésének végefelé apróra vágott fokhagymát is tehet bele.)