Sajtos-tejszínes penne

Hozzávalók

  • 40 dkg penne száraztészta
  • 25 dkg kolozsvári szalonna
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 5 dkg füstölt trappista sajt
  • 2 dl tejszín
  • 2 db tojás
  • őrölt bors
  • csili (elhagyható)

Elkészítés

  1. A kolozsvári szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük. A tojásokat felverjük, elkeverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a lereszelt sajtok 2/3-át. (A sóval vigyázzunk, mert a szalonna is sós!)
  2. A penne tésztát sós vízben kifőzzük, és elkeverjük a kisütött szalonnával. Majd elkeverjük a tojásos- sajtos-tejszínes öntettel, visszatesszük a tűzhelyre, amíg a tojásos mártás kissé besűrűsödik, és szépen bevonja a tésztát.
  3. Tetejét meghintjük a maradék reszelt sajttal. (Aki szereti a szalonna kisütésének végefelé apróra vágott fokhagymát is tehet bele.)