Hozzávalók
- a kenéshez:
- a szóráshoz:
Elkészítés
- 10 dkg lisztet a margarinnal eldolgozzuk és félretesszük. A 3 dkg élesztőt a langyos tejben elkevert cukorral felfuttatjuk. A maradék 40 dkg lisztet a 2 teáskanál sóval, a 2 felvert tojással, a cukros lisztben felfuttatott élesztővel, az 1 doboz tejföllel hólyagosra dagasztjuk, és apránként 1 evőkanál olajat adunk hozzá.
- A tésztát letakarva 50 percig kelesztjük- Ezután lisztezett deszkán téglalap alakúra, 2 cm vastagra kinyújtjuk, rákenjük a lisztes margarint, feltekerjük, mint a beiglit, majd ezt, mintha csigaház lenne összetekerjük, 20 percig ismét kelesztjük.
- Ezt követően ismét kinyújtjuk, és összehajtogatjuk (harmadolva oldalról és alulról is), amit 25 percenként háromszor ismételünk. Végül a tésztát kb. 4 cm vastagra kinyújtjuk, berácsozzuk és kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
- Tojássárgával megkenjük, reszelt sajttal, vagy szezámmaggal stb. megszórjuk. Egymáshoz nem túl közel tepsibe rakjuk, további 20 percig pihentetjük. Végül előmelegített, 180º-os sütőben szép pirosra sütjük.
Mennyiség:
1 személyre