Sajtos perec
Hozzávalók
-
50
dkg
liszt
-
25
dkg
margarin
-
25
dkg
reszelt sajt
-
2
dkg
szalakáli
(kevés tejben feloldva)
-
1
pohár
tejföl
-
1
db
tojás
-
só
-
őrölt bors
-
köménymag
a kenéshez:
-
felvert tojás
a szóráshoz:
-
reszelt sajt, kömény-, szezámmag, pirospaprika stb.
Elkészítés
-
A fenti hozzávalókat összegyúrjuk. Legjobb előző este elkészíteni, de minimum két órát az összegyúrt tésztát pihentetni kell.
-
A pihentetést követően egy cm vastagra kinyújtjuk, perecszaggatóval kiszúrjuk. A perecek tetejét felvert tojással megkenjük és meghintjük sajttal, köménnyel stb.
-
Forró sütőben, aranysárgára sütjük.