Sajtos perec

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 2 dkg szalakáli (kevés tejben feloldva)
  • 1 pohár tejföl
  • 1 db tojás
  • őrölt bors
  • köménymag
  • a kenéshez:

  • felvert tojás
  • a szóráshoz:

  • reszelt sajt, kömény-, szezámmag, pirospaprika stb.

Elkészítés

  1. A fenti hozzávalókat összegyúrjuk. Legjobb előző este elkészíteni, de minimum két órát az összegyúrt tésztát pihentetni kell.
  2. A pihentetést követően egy cm vastagra kinyújtjuk, perecszaggatóval kiszúrjuk. A perecek tetejét felvert tojással megkenjük és meghintjük sajttal, köménnyel stb.
  3. Forró sütőben, aranysárgára sütjük.