Sajtos muffin

Hozzávalók

0/11Hozzávalók
  • a töltelékhez:
  • a lekenéshez:
  • a szóráshoz:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • Az élesztőt keverjük el a langyos, porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet, és futtassuk fel. Az átszitált lisztet keverjük el a sóval, tojással, olajjal és a felfuttatott élesztővel. Jól dagasszuk ki, és letakarva egy negyed órát hagyjuk kelni.
  • A megkelt tésztát munkalapra borítjuk, és 12 egyenlő részre osztjuk, a részeket gombócokká gömbölyítjük. Minden gombócot kb. 12x18 cm-es lapokká nyújtunk. A lapok felső felét egészben hagyjuk, az alsó felüket derelyevágóval becsíkozzuk.
  • Az egyben hagyott fél részeket megkenjük a margarinnal, megszórjuk reszelt sajttal, majd feltekerjük, hogy a vágások vége alulra kerüljön. Mindegyiket csigává hajtjuk, és a margarinnal vékonyan kikent muffin formákba rakosgatjuk.
  • Tetejét letakarjuk, és ismét negyedórát kelesztjük. Ezután a muffinok tetejét tojással megkenjük, meghintjük szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. (kb. 20-25 perc)
Mennyiség: 1 személyre