
Hozzávalók
- a töltelékhez:
- a lekenéshez:
- a szóráshoz:
Elkészítés
- Az élesztőt keverjük el a langyos, porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet, és futtassuk fel. Az átszitált lisztet keverjük el a sóval, tojással, olajjal és a felfuttatott élesztővel. Jól dagasszuk ki, és letakarva egy negyed órát hagyjuk kelni.
- A megkelt tésztát munkalapra borítjuk, és 12 egyenlő részre osztjuk, a részeket gombócokká gömbölyítjük. Minden gombócot kb. 12x18 cm-es lapokká nyújtunk. A lapok felső felét egészben hagyjuk, az alsó felüket derelyevágóval becsíkozzuk.
- Az egyben hagyott fél részeket megkenjük a margarinnal, megszórjuk reszelt sajttal, majd feltekerjük, hogy a vágások vége alulra kerüljön. Mindegyiket csigává hajtjuk, és a margarinnal vékonyan kikent muffin formákba rakosgatjuk.
- Tetejét letakarjuk, és ismét negyedórát kelesztjük. Ezután a muffinok tetejét tojással megkenjük, meghintjük szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. (kb. 20-25 perc)
Mennyiség:
1 személyre