Sajtos-köményes sós rúd

Hozzávalók

  • 60 dkg finomliszt
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 30 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 2 kiskanál
  • a szóráshoz:

  • reszelt sajt
  • köménymag

Elkészítés

  1. Az puha vajat, lisztet, sütőport, sót, joghurtot, tojássárgáját összekeverjük és jól összegyúrjuk. A kész tésztát elfelezzük, mert 2 tepsire való lesz belőle.
  2. Az egyik adagot vékonyra nyújtjuk (kb. 0,5-1 cm) egy sütőpapíron, majd pihentetjük egy picit. A tetejét megkenjük sós tojásfehérjével, ízlés szerint megszórjuk köménymaggal, reszelt sajttal. Kiszúrórács vagy derelyevágó segítségével készre vágjuk, és előmelegített sütőben 180 °C fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
  3. A tészta másik felét ugyanígy készíthetjük el.