Sajtos-köményes sós rúd
Hozzávalók
-
60
dkg
finomliszt
-
1
pohár
natúr joghurt
-
1
kiskanál
cukor
-
1
tasak
sütőpor
-
30
dkg
vaj
-
1
db
tojás
-
2
kiskanál
só
a szóráshoz:
-
reszelt sajt
-
köménymag
Elkészítés
-
Az puha vajat, lisztet, sütőport, sót, joghurtot, tojássárgáját összekeverjük és jól összegyúrjuk. A kész tésztát elfelezzük, mert 2 tepsire való lesz belőle.
-
Az egyik adagot vékonyra nyújtjuk (kb. 0,5-1 cm) egy sütőpapíron, majd pihentetjük egy picit. A tetejét megkenjük sós tojásfehérjével, ízlés szerint megszórjuk köménymaggal, reszelt sajttal. Kiszúrórács vagy derelyevágó segítségével készre vágjuk, és előmelegített sütőben 180 °C fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
-
A tészta másik felét ugyanígy készíthetjük el.