
Hozzávalók
-
a tésztához:
- a kenéshez:
- a tetejére:
Elkészítés
- Langyos tejben, pici cukorral az élezetőt megfuttatjuk, és a hozzávalókkal jól eldolgozzuk. A tésztából 9 cipót formázunk. A cipókat vékony, kerek lapokra nyújtjuk, és mindegyiket megkenjük a margarinból, sóból és a reszelt sajtból kikevert krémmel.
- A megkent lapokat hármasával egymásra tesszük, így három lapunk lesz. Mindegyik lapot – mintha tortát szeletelnénk – 16 cikkre vágjuk. A cikkeket a vastagabb végétől kezdve feltekerjük, kifliket formázunk belőlük, és tepsibe rakjuk.
- Tetejüket felvert tojással megkenjük, reszelt sajttal – esetleg köménymaggal is – megszórjuk. 2 óra kelesztés után előmelegített sütőben (légkeveréses 180⁰) aranybarnára sütjük.
Mennyiség:
1 személyre