Hozzávalók
- a krémhez:
- a tetejére:
Elkészítés
- A tészta hozzávalóiból kenyérsütőgéppel tésztát dagasztunk. (Természetesen a tészta a szokásos módon kézzel, illetve robotgéppel is bedagasztható.) Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
- A krém hozzávalóit jól kikeverjük, ha nem elég krémes állagú, lazíthatjuk még kevés tejföllel.
- A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. fél centisre kinyújtjuk, rákenjük a sajtkrémet, és mint a bejglit feltekerjük. 2 cm-es karikákra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. (A csigák között hagyjunk elég távolságot, mert még keleszteni fogjuk!)
- Félórát ismét kelesztjük, majd a tetejüket kissé felvert tojásfehérjével megkenjük, és megszórjuk a pirított magokkal. 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
28 db/4 852 kcal, 1 db/173 kcal