Sajtos buci

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl víz
  • 2 teáskanál
  • 1 teáskanál cukor
  • 20 dkg öregtészta (ld. öregtészta recept)
  • 1,5 dkg élesztő
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés

  1. A hozzávalókat a sajt kivételével, kenyérsütőgéppel bedagasztjuk - természetesen lehet kézzel is -, majd a tésztát letakarva a duplára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, és 10 db "gombócot" formázunk belőle.
  2. Letakarva kicsit pihentetjük, majd mindegyiket kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, a két oldalát középre hajtjuk, és mint a rétest, feltekerjük. Sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsire sorakoztatjuk, és kb. egy órát újból kelesztjük.
  3. Közben a sütőt 190 fokra előmelegítjük, és a "gőzösödés" elősegítése végett, egy vízzel teli jénai tálkát teszünk a sütő aljára. A megkelt bucik tetejét kevés vízzel lekenjük a reszelt sajttal megszórjuk, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Recept megjegyzései

10 db/2 392 kcal, 1 db/239 kcal