Hozzávalók
Elkészítés
- A hozzávalókat a sajt kivételével, kenyérsütőgéppel bedagasztjuk - természetesen lehet kézzel is -, majd a tésztát letakarva a duplára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, és 10 db "gombócot" formázunk belőle.
- Letakarva kicsit pihentetjük, majd mindegyiket kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, a két oldalát középre hajtjuk, és mint a rétest, feltekerjük. Sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsire sorakoztatjuk, és kb. egy órát újból kelesztjük.
- Közben a sütőt 190 fokra előmelegítjük, és a "gőzösödés" elősegítése végett, egy vízzel teli jénai tálkát teszünk a sütő aljára. A megkelt bucik tetejét kevés vízzel lekenjük a reszelt sajttal megszórjuk, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
10 db/2 392 kcal, 1 db/239 kcal