Sajtkrémes kosárka

Hozzávalók

0/6Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A leveles tésztát lisztezett deszkára kiterítjük. Egy 6,5 cm átmérőjű formával korongokat szúrunk ki belőle. Egy kisebb, 5 cm átmérőjű szilikon muffinsütő tálkáit a korongokkal kibéleljük, és 210 fokra előmelegített sütőben, kb. 10-12 perc alatt a tésztát aranysárgára sütjük. Ha a kosárkák megsültek, kiborítjuk a formából, majd a maradék korongokat is megsütjük.
  • A sajtkrémhez a margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a mascarponét, végül az 5 dkg reszelt sajtot, és ízlésünk szerint kevés sóval ízesítjük. A krémet csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk.
  • A kosárkák - sütés közben képződött - kalapját levágjuk, és az így kapott kis mélyedésekbe töltjük a sajtkrémet, végül mindegyiket megszórjuk a maradék 2 dkg reszelt sajttal.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

20 db/2 763 kcal, 1 db/92 kcal