Ropogós sült császárhús

Hozzávalók

0/13Hozzávalók
  • a páchoz:

Elkészítés

0/2Utasítások
  • A császárhús bőrét bekockázzuk. A pác hozzávalóit aprítógéppel pépesre keverjük, és bekenjük vele a húst. Egy éjszakán keresztül pácoljuk. Másnap a pácból kivéve szárazra töröljük, a bőrével felfelé tepsibe tesszük, és aláöntünk 1 dl bort és 1 dl vizet.
  • A tepsit fóliával letakarva 160 fokos sütőbe tesszük, és kb. 2 órát lefedve sütjük. Ekkor a fóliát levesszük a tetejéről, és folyamatosan a szaftjával locsolgatva még kb. 1 órát - amíg a teteje megpirul és ropogóssá válik - sütjük. (Ha van a sütőn grillfokozat, azt is használhatjuk az utolsó negyedórában.)
Mennyiség: 1 személyre