
Hozzávalók
- a panírozáshoz:
- a sütéshez:
Elkészítés
- Egy tálban keverjük össze a tejet a tojással, és áztassuk benne a csirkecsíkokat 15-30 percig.
- Egy tálban keverjük össze a lisztet, sót, borsot, (cayanne borsot), paprikát, fokhagymaport, és sütőport. Vegyük ki a csirkecsíkokat a tejből, és forgassuk meg a fűszeres lisztben. Ismét mártsuk bele a tejbe, majd hempergessük meg a zsemle- pankómorzsában.
- Melegítsük az olajat 170-180°C-ra. Süssük a csirkecsíkokat 3-4 percig mindkét oldalon, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek. Hasábburgonyával és ízlésünk szerinti mártogatóssal vagy majonézzel tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
Ha air fryerben készítjük a húst, melegítsük a készüléket 200 fokra, kb. 8-10 percig sütjük, közben a félidőben a csíkokat megforgatjuk.