Hozzávalók
Elkészítés
- A mazsolát megmossuk, beáztatjuk. A tejet a vízzel és egy csipet sóval felforraljuk. Beletesszük a megmosott rizst, lassú tűzön, kevergetés nélkül - nehogy a rizs összetörjön - puhára főzzük. (Mire megpuhul, majdnem teljes egészében magába szívja a tejet.)
- Ha a rizs megpuhult, levesszük a tűzről és belekeverjük a margarint, a leszűrt mazsolát és a reszelt citromhéjat. Langyosra hűtjük. Közben a tojás sárgáját a porcukorral habosra keverjük, a fehérjét pedig kemény habbá verjük.
- A lehűlt rizshez hozzáadjuk a tojássárgákat, majd végül óvatosan belevegyítjük a tojáshabot. A tepsit vagy sütőtálat margarinnal kikenjük, morzsával behintjük, és beleöntjük a felfújt masszát. Közepes sütőben (180 fok, légkeveréses 165 fok) kb. 30 percig sütjük.
- Porcukorral meghintve tálaljuk, de aki szereti, tálalhatja házilekvárral, vagy málnaszörppel leöntve.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
10 adag/3 347 kcal, 1 adag/335 kcal