Rizseshús

Hozzávalók

0/11Hozzávalók

Elkészítés

0/2Utasítások
  • A hagymát apróra vágva a zsíron (olajon) megdinszteljük, ha már aranyszínű, rátesszük a megmosott és kockára vágott sertéshúst, sózzuk, borsozzuk. A húst nagyon kevés vizet aláöntve pároljuk. (Az elpárolgó vizet folyamatosan pótoljuk.)
  • Amikor félpuha a hús, hozzátesszük a kb. félcentis kockákra vágott sárga- és fehérrépát. Ha a hús már majdnem puha és zsírjára sült, hozzáadjuk a megmosott rizst, a zöldborsót, a petrezselymet, elkeverjük, és felöntjük 0,6 l forrásban lévő Vegetás vízzel. Felforraljuk, újra megkeverjük, majd a villanytűzhely 1-es fokozatán, - keverés nélkül – puhára pároljuk. (kb. 40-45 perc)
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

Amíg a rizs párolódik a fedőt ne vegyük le a lábosról.