
Hozzávalók
Elkészítés
- A sertéscombot megmossuk, felkockázzuk, a zsírt felforrósítjuk, beletesszük a húskockákat, majd fehéredésig pirítjuk, és fedő alatt, saját levében kb. félórát pároljuk.
- Ezután hozzáadjuk a kis kockákra vágott sárga-, fehérrépát és a zellert, és egy negyedórát tovább pároljuk.
- Felöntjük egy liter vízzel, ízesítjük a leveskockákkal, őrölt borssal.
- Félórát ismét pároljuk, majd hozzáadjuk a megmosott rizst, a zöldborsót, és az apróra vágott petrezselymet, és kb. 20-25 percig főzzük, amíg a rizs megpuhul. (Főzés közben - ha szükséges - az elpárolgott folyadékot vízzel pótoljuk.)
- Díszíthetjük: apróra vágott petrezselyemmel, piros paprikával, reszelt sajttal.
Mennyiség:
1 személyre