Reszelt leves

Hozzávalók

0/10Hozzávalók
  • a tésztához:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • Először a tésztát készítjük el: a tojást, pici sóval és annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy jó kemény tésztát kapjunk, majd a nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, és szétterítve szikkadni hagyjuk.
  • A leveshez a zöldségeket megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, és az olajon megdinszteljük. Levéve a tűzről meghintjük pirospaprikával, megsózzuk, és felöntjük 2 l vízzel. (A jobb íz kedvéért ízesíthetjük füstölt szalonnával, vagy szalonnabőrkével is.)
  • A levest kb. 20 percig főzzük, majd beleszórjuk a lereszelt tésztát, valamint az apróra vágott petrezselymet, és addig főzzük, míg a tészta megpuhul. (Finom, és egyben nagyon olcsó leves.)
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

A receptért köszönet Ferencz Margitnak Dévára!