A csülköket megmossuk, megtisztítjuk, majd annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. A főzővízbe tesszük a megtisztított vöröshagymát, 6 gerezd fokhagymát, babérlevelet, szemes borsot, sót.
Amikor a hús félpuha (kb. 1,5 óra), a csülköket a főzővízből kiemeljük, eltávolítjuk a csontokat, mindegyiket félbevágjuk, és a bőrős részükkel felfelé tepsibe vagy tűzállótálba fektetjük. A főzővízből kb. 2-3 merőkanálnyit rámerünk, és alufóliával lefedve, 180 fokon újabb 1,5 órát sütjük.
Közben a sört, a maradék 2 gerezd (lereszelt) fokhagymával elkeverjük. Másfél óra után a fóliát levesszük, és (ha van) a grill fokozatot is bekapcsolva, a sörös-fokhagymás lével folyamatosan kenegetve a húst ropogós-pirosra sütjük. Sült burgonyával, vagy ropogós friss kenyérrel és sült hagymakarikákkal tálaljuk.