Részeges sült csülök

Hozzávalók

  • 2 db sertéscsülök (kb. 2 kg)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 kiskanál szemesbors
  • 2 dl sör

Elkészítés

  1. A csülköket megmossuk, megtisztítjuk, majd annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. A főzővízbe tesszük a megtisztított vöröshagymát, 6 gerezd fokhagymát, babérlevelet, szemes borsot, sót.
  2. Amikor a hús félpuha (kb. 1,5 óra), a csülköket a főzővízből kiemeljük, eltávolítjuk a csontokat, mindegyiket félbevágjuk, és a bőrős részükkel felfelé tepsibe vagy tűzállótálba fektetjük. A főzővízből kb. 2-3 merőkanálnyit rámerünk, és alufóliával lefedve, 180 fokon újabb 1,5 órát sütjük.
  3. Közben a sört, a maradék 2 gerezd (lereszelt) fokhagymával elkeverjük. Másfél óra után a fóliát levesszük, és (ha van) a grill fokozatot is bekapcsolva, a sörös-fokhagymás lével folyamatosan kenegetve a húst ropogós-pirosra sütjük. Sült burgonyával, vagy ropogós friss kenyérrel és sült hagymakarikákkal tálaljuk.
Recept megjegyzései

6 adag/7 996 kcal, 1 adag/1332 kcal