Hozzávalók
Elkészítés
- A cukkinit és a padlizsánt kisebb kockákra vágjuk, megsózzuk, és legalább egy fél órát állni hagyjuk. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, és az olajon takarék lángon kb. 15-20 perc alatt karamellizáljuk, majd megsózzuk.
- A fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük, és a hagymára dobjuk. Kicsit pirítjuk, majd következik a kockára vágott cukkini és padlizsán, melynek a só által kiengedett levét leöntöttük. Mikor a cukkini és a padlizsán már kicsit "összeesett", sózzuk (ha szükséges), borsozzuk, majd beletesszük a felkockázott piros- és sárga húsú paprikát.
- Kicsit tovább pároljuk, majd végül hozzáadjuk a meghámozott (leforrázásos szisztéma), kimagozott és szeletekre vágott paradicsomot, a fehérbort és - a petrezselyem kivételével - az apróra vágott fűszereket is.
- Fedő nélkül addig pároljuk, amíg levét nagyjából elfövi. Ekkor egy tűzálló tálba, vagy kisebb tepsibe öntjük, és 200 fokra (légkeveréses 180 fok) előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
- Tálaláskor finomra vágott friss petrezselyemmel megszórjuk. Fogyaszthatjuk magában friss kenyérrel, vagy grill húsok köreteként, de finom főtt tésztával és rizzsel is.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
4 személyre / 1 adag 201 kcal