Rántott sajtgolyócskák

Hozzávalók

  • 25 dkg trappista sajt
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • reszelt szerecsendió
  • őrölt bors
  • a panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • a sütéshez:

  • olaj

Elkészítés

  1. A sajtot lereszeljük, elkeverjük a tojásokkal, a zsemlemorzsával, csipet szerecsendióval és őrölt borssal. A masszából nedves kézzel kisebb gombócokat formázunk.
  2. A sajtgolyókat a lisztben és tojásban kétszer panírozzuk - nehogy a sajt sütés közben kifollyon - majd ezután forgatjuk meg a zsemlemorzsában, végül forró olajban aranybarnára sütjük. Köretként rizi-bizit, valamint majonézt kínálunk hozzá.
Recept megjegyzései

16 db/1 994 kcal, 1 db/125 kcal