Rakott káposzta

Hozzávalók

0/11Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés zsíron vagy olajon - kissé megsózva - megdinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, picit pirítjuk – vigyázva, hogy meg ne égjen – majd belekeverjük a darált húst. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és saját levében – ha szükséges egy kis vízzel pótolva - puhára pároljuk.
  • A káposztát levétől kinyomkodjuk – ha túl savanyúnak találjuk, egy kicsit átmossuk, és kevés olajon - a kicsavart káposztalé szükség szerinti hozzáadásával - puhára pároljuk. A rizst megmossuk és sós vízben készre főzzük. Összekeverjük a megpárolt hússal, ha még szükséges lehet sózni és borsozni.
  • A füstölt kolbászt karikára szeleteljük. Egy tepsit, vagy jénait olajjal/zsírral kikenünk, meghintjük zsemlemorzsával. Beterítjük a párolt káposzta egy részével, erre egy sor rizses hús kerül, melyre kolbászkarikákat helyezünk, és meglocsoljuk tejföllel. Ismét a káposzta, majd a rizseshús, kolbász és tejföl következik.
  • Végül rárakjuk a maradék káposztát, meglocsoljuk tejföllel, és a tetejére helyezzük a szeletekre vágott és bevagdosott füstölt szalonnát. 180⁰-os sütőben szép pirosra sütjük. Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

6 adag/5 702 kcal, 1 adag/950 kcal