
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, meghámozzuk, és ha kihűlt felkarikázzuk. A tojásokat megfőzzük, lehűtjük, meghámozzuk, és karikára vágjuk. (Legegyszerűbb tojásszeletelőt használni.) A füstölt kolbászt is felkarikázzuk. A szalonnát szeletekre vágjuk, - a bőrét rajta hagyjuk -, majd a bőrére merőlegesen bevagdossuk. (Un. kakastaréjt készítünk.)
- Egy magasabb peremű tepsit, vagy egy nagyobb jénait a vajjal kikenünk, az alját zsemlemorzsával vékonyan meghintjük. Erre egy sor burgonyát, azután egy sor tojást, majd egy sor kolbászt terítünk, és meglocsoljuk a megsózott tejföllel.
- Ezt a rétegezést tovább folytatjuk, a tetejére egy sor tejföllel meglocsolt burgonya kerül, amelyre a „kakastaréjokat” ráhelyezzük. Előmelegített, forró sütőbe tesszük, addig sütjük, amíg a szalonna meg nem pirul.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
6 adag/3 769 kcal, 1 adag/628 kcal