Pulykamell baconbundában
Hozzávalók
-
1
kg
pulykamell
-
1
tasak
szeletelt bacon
-
1 nagyobb
fej
vöröshagyma
-
4-5
gerezd
fokhagyma
-
2-3
ág
kakukkfű
(elhagyható)
-
1
evőkanál
olaj vagy zsír
-
só
-
őrölt bors
Elkészítés
-
A pulykamellet hártyáitól megtisztítjuk, megmossuk, és úgy vágjuk be, hogy egy nagyobb szeletet kapjunk. A szelet egyik felére ráhalmozzuk a vékonyra felszeletelt vöröshagymát és a szintén vékony lapokra szeletelt 2-3 gerezd fokhagymát. Megsózzuk, és kicsit megborsozzuk, majd ráhajtjuk a hússzelet mások felét. Késheggyel a pulykahúsba kis zsebeket szúrunk, melyekbe beletűzdeljük a többi fokhagymát.
-
A baconszalonna csíkokat egymás mellé kiterítjük, oly módon, hogy a hús méretének megfelelő lapot kapjunk. Az egyik szélére helyezzük a pulykahúst, és belegöngyöljük a szalonna szeletekbe. Egy kisebb tepsit zsírral, vagy olajjal kikenünk, belehelyezzük a pulykamellet, melyet meghintünk a csirke-fűszersóval és friss kakukkfűvel.
-
Egy kevés vizet aláöntve, alufóliával letakarva, közepes tűzön, kb. másfél óra alatt puhára pároljuk. A fóliát levéve még pár percig sütjük, amíg a teteje pirosra sül. Melegen-hidegen egyaránt finom.