Póréhagyma krémleves

Hozzávalók

0/15Hozzávalók
  • a díszítéshez:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • Az apróra vágott póréhagymát az olajon párolni kezdjük. Mikor a hagyma már "összeesett", hozzáadjuk a kés fokával összenyomott és finomra vágott fokhagymát.
  • A hagymákat kis tűzön, nehogy a fokhagyma megégjen, tovább dinszteljük, majd hozzáöntünk egy kevés húslevest, sót, az apróra vágott petrezselymet, a leszárazott kakukkfüvet, valamint a többi fűszert.
  • Mikor a hagyma teljesen szétfőtt, beleöntjük a főzőtejszínt. Kicsit összeforraljuk, majd turmixgépben, vagy botmixerrel krémesítjük, végül hozzáöntjük a maradék húslevest, és egyet forralunk rajta.
  • Tálaláskor a levest megszórjuk apróra metélt snidlinggel, valamint a serpenyőben megpirított fenyőmaggal, és melléadjuk a grissini rudacskákra feltekert pirított baconszeleteket.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

2-3 adag, összesen: 758 kcal (bacon, grissini és fenyőmag nélkül)