Hozzávalók
- a díszítéshez:
Elkészítés
- Az apróra vágott póréhagymát az olajon párolni kezdjük. Mikor a hagyma már "összeesett", hozzáadjuk a kés fokával összenyomott és finomra vágott fokhagymát.
- A hagymákat kis tűzön, nehogy a fokhagyma megégjen, tovább dinszteljük, majd hozzáöntünk egy kevés húslevest, sót, az apróra vágott petrezselymet, a leszárazott kakukkfüvet, valamint a többi fűszert.
- Mikor a hagyma teljesen szétfőtt, beleöntjük a főzőtejszínt. Kicsit összeforraljuk, majd turmixgépben, vagy botmixerrel krémesítjük, végül hozzáöntjük a maradék húslevest, és egyet forralunk rajta.
- Tálaláskor a levest megszórjuk apróra metélt snidlinggel, valamint a serpenyőben megpirított fenyőmaggal, és melléadjuk a grissini rudacskákra feltekert pirított baconszeleteket.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
2-3 adag, összesen: 758 kcal (bacon, grissini és fenyőmag nélkül)