Pó bácsi fűszeres csirkeszárnya üvegtésztával

Hozzávalók

0/12Hozzávalók

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A csirkeszárnyakat fűszersóval, valamint egy kevés sóval megszórjuk. Beletesszük egy tálba, ráöntjük a szójaszószt és az olajat, valamint belekeverjük a 2 gerezd reszelt fokhagymát és a fűszereket. A húsdarabokat ezzel a páccal jól összeforgatjuk, és egy napig hűtőben állni hagyjuk.
  • A bepácolt csirkehúsokat egy tepsibe tesszük, ráöntjük a páclét, fóliával letakarjuk, és kb. 1 órát sütjük. Ezt követően a fóliát levesszük, és kb. 10-15 perc alatt a szárnyakat pirosra sütjük.
  • Ha shitake gombát használunk, azt a felhasználás előtt legalább 2 óráig vízbe áztatjuk. Ezt követően a gombát felszeleteljük, és megpároljuk. (Ha shitake gombát használunk, az áztatólevet a gombára öntjük, a friss csiperkegomba ereszt annyi levet, hogy abban meg tudjuk párolni.)
  • A sárgarépát megtisztítjuk, és kb. 3 cm-es hajszálvékony csíkokra vágjuk. A kaliforniai paprikát szintén vékonyra felcsíkozzuk és a répával együtt a párolt gombára öntjük. Ráöntjük még a csirke alatt megmaradt pecsenyelevet is, és erős tűzön a zöldségeket hirtelen megpirítjuk.
  • Az üvegtésztát forró vízbe áztatjuk, míg kellő puhaságú nem lesz, majd leszűrjük, és összekeverjük a pirított zöldségekkel. Végül a csirkeszárnyakat a zöldséges tésztával együtt tálaljuk. (A tésztát ízesíthetjük még egy kevés szójaszósszal is.)
Mennyiség: 1 személyre