Pizzás csiga

Hozzávalók

0/19Hozzávalók
    a tésztához:
  • a pizzakrémhez:
  • a gyorsabb változathoz:
  • a töltelékhez:
  • a lekenéshez:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • Az élesztőt kevés langyos tejjel, valamint a cukorral megkelesztjük. Amikor megkelt, a többi hozzávalóval együtt megdagasztjuk. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
  • Közben elkészítjük a pizzakrémet: a finomra vágott hagymát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a paradicsomot, ízesítjük sóval, borssal, reszelt fokhagymával, oregánóval, és pár perc alatt összefőzzük. (A gyorsabb pizzakrém változat esetében természetesen ilyen teendőnk nincs.)
  • A megkelt tésztát deszkán kicsit átgyúrjuk, és két cipóra osztjuk. Mindegyiket kb. fél centi vastag téglalappá nyújtjuk, megkenjük a pizzakrémmel - ha sonkát is használunk, ezt is a tésztára fektetjük -, majd rászórjuk a sajtot.
  • Feltekerjük, és a roládokat kb. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és a csigákat lapjára fektetve rárakosgatjuk. Lekenjük a kissé felvert tojásfehérjével, és meghintjük reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben, szép pirosra sütjük.
Mennyiség: 1 személyre