
Hozzávalók
Elkészítés
- A liszteket a sóval összeszitáljuk, a vízben elkeverjük a porcukrot és az élesztőt (nem kell felfuttatni), hozzáadjuk a liszthez, majd beleöntjük olívaolajat. Kézzel épp csak összekeverjük, és 10 percig pihentetjük.
- 1 evőkanál olívaolajat öntünk a munkafelületre, lazán beledolgozzuk a tésztába, majd újból 10 perc pihentetés következik. Újabb 1 evőkanál olívaolaj, laza dagasztás, 20 perc pihentetés. Ismét 1 evőkanál olívaolaj, laza dagasztás, 30 perc pihentetés. Majd az utolsó 1 evőkanál olívaolaj, könnyed dagasztás, 30 perc pihentetés és készen áll a tészta a sütésre.
- Először ragadni fog, nem kicsit, de nem kell megijedni, ahogy veszi fel az olívaolajat és többszöri kelesztésnek köszönhetően egy rendkívül rugalmas, hólyagos, könnyen kezelhető és nyújtható igazi pizzatésztát kapunk. A tésztát 2 vagy 4 cipóra osztjuk, attól függően, hogy vastagabban vagy vékonyabban szeretjük a pizzatésztát.
-
-
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
(Ízzel és lélekkel recept)