Hozzávalók
-
a tésztához:
- a szószhoz:
- a feltéthez:
Elkészítés
- Az élesztőt langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk, és a robotgép dagasztópálcájával a liszttel összedolgozzuk. Az összedolgozás után az olajat is hozzádagasztjuk. Kissé lágy, ragacsos tésztát kapunk. Letakarva, huzatos helytől távol, duplájára kelesztjük, majd (kb. 30X40 cm-es) kiolajozott tepsin, olajos kézzel, - a széleit vastagabbra hagyva – széthúzzuk.
- A tészta kelesztése közben elkészítjük a szószt. A gombát felszeleteljük, kevés olajon, borssal és sóval addig pároljuk, míg a levét el nem fövi. A fokhagymát lereszeljük. A kihűlt gombát, a lereszelt fokhagymát és a tejfölt összekeverjük.
- A pizza alapot megkenjük a tejfölös- gombás-fokhagymás szósszal, melyre ráhalmozzuk a nagyobb darabokra vágott szeletelt bacont, a felszeletelt mozzarellát és a felkarikázott póréhagymát. Meghintjük oregánóval (vagy olasz fűszerkeverékkel), és végül a tetejére szórjuk a reszelt sajtot. Előmelegített 180 ⁰-os (légkeveréses 165 ⁰) sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Mennyiség:
1 személyre