Pirított zöldségekkel rakott csirkemell krémsajtos öntettel
Hozzávalók
-
4
db
csirkemellfilé
-
3
gerezd
fokhagyma
-
1/2
dl
olívaolaj
(lehet napraforgó is)
-
2
mokkáskanál
paprikakrém
-
1
db
padlizsán
-
1
db
cukkini
-
2
fej
lilahagyma
-
1
db
kaliforniai paprika
-
1
csokor
petrezselyemzöld
-
2 ágacska
kakukkfű
-
25
dkg
krémsajt
(pl. mascarpone)
-
só
-
őrölt bors
Elkészítés
-
A csirkemellfiléket két szeletre vágjuk, sóval, borssal, zúzott fokhagymával, paprikakrémmel ízesítjük, meglocsoljuk az olajjal, és legalább 1-2 órára – de lehet egy teljes napra is – hűtőbe tesszük.
-
A padlizsánt, a cukkinit, a lila hagymát félujjnyi karikákra vágjuk, a paprikát széles csíkokra daraboljuk, majd sóval, borssal, aprított petrezselyemmel és kakukkfűvel fűszerezzük. Forró olajon kicsit megpároljuk és pirosra sütjük.
-
Egy másik serpenyőben a csirkemelleket kevés olajon átpirítjuk, majd tepsibe tesszük, és egyenletesen elosztjuk rajtuk a zöldségeket. A krémsajtot – mikróban – kicsit folyósra meglangyosítjuk, és a zöldségek tetejére kanalazzuk. 200⁰-os sütőbe tesszük, rápirítjuk a sajtot, és forrón tálaljuk.