Pirított zöldségekkel rakott csirkemell krémsajtos öntettel

Hozzávalók

  • 4 db csirkemellfilé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 dl olívaolaj (lehet napraforgó is)
  • 2 mokkáskanál paprikakrém
  • 1 db padlizsán
  • 1 db cukkini
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 ágacska kakukkfű
  • 25 dkg krémsajt (pl. mascarpone)
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. A csirkemellfiléket két szeletre vágjuk, sóval, borssal, zúzott fokhagymával, paprikakrémmel ízesítjük, meglocsoljuk az olajjal, és legalább 1-2 órára – de lehet egy teljes napra is – hűtőbe tesszük.
  2. A padlizsánt, a cukkinit, a lila hagymát félujjnyi karikákra vágjuk, a paprikát széles csíkokra daraboljuk, majd sóval, borssal, aprított petrezselyemmel és kakukkfűvel fűszerezzük. Forró olajon kicsit megpároljuk és pirosra sütjük.
  3. Egy másik serpenyőben a csirkemelleket kevés olajon átpirítjuk, majd tepsibe tesszük, és egyenletesen elosztjuk rajtuk a zöldségeket. A krémsajtot – mikróban – kicsit folyósra meglangyosítjuk, és a zöldségek tetejére kanalazzuk. 200⁰-os sütőbe tesszük, rápirítjuk a sajtot, és forrón tálaljuk.